Voorwoord - TAC '90

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voorwoord

Voorwoord

Op 9 November 1990 is TAC ’90 ontstaan door een fusie tussen 2 hindoestaanse verenigingen namelijk Takdier Boys en Amar Deep Combinatie. Destijds gevestigd in Kijkduin en vervolgens verhuisd naar de Aagje Dekenlaan op het terrein van voormalig korfbal vereniging de Eibernest.

Na 23 jaar is TAC ’90 op 9 november 2013 verhuisd naar een nieuw onderkomen op de Roemer Visscherstraat 108 in Den Haag.

De club heeft op dit moment een ledental van ongeveer 550 leden. Het is een vereniging die een sociaal-maatschappelijke afspiegeling is van de stad Den Haag. Met sport, ontspanning, vertier en participatie vanuit ieders achtergrond. Mensen herkennen zich erin. Sporters, supporters en buurtbewoners nemen deel aan het verenigingsleven. De vereniging groeit en met name bij de jeugd, waar we erg trots op zijn. De kwaliteit van het nieuwe onderkomen, dit in samenwerking met de Gemeente Den Haag en de KNVB, heeft een grote positieve impact gehad.  

De vereniging bestaat uit 14 jeugd elftallen, 5 senioren elftallen ( waaronder een zaterdag en een zondagselectie ) en 7 veteranen elftallen.  De zaterdag selectie speelt 4 de klasse KNVB amateur en de zondag afdeling van TAC ’90 speelt in de 1ste klasse van KNVB amateurvoetbal.

In 2012 heeft  de vereniging uit handen van de KNVB en Kevin Blom het certificaat mogen ontvangen voor de Fairplay, omdat alle scheidsrechters gecertificeerd zijn en bevoegd zijn om de fluiten.

Na de WK Hockey in 2014 is  TAC ’90 ook de trotse winnaar en bezitter  van het Ties Kruize hockeyveld geworden.

Visie van de komende jaren is om te investeren in de jeugd met gekwalificeerde trainers en begeleiders en werken aan verdere stabilisatie van de vereniging om zo voor borging en continuïteit te zorgen. Hierdoor wordt het aantrekkelijk voor nieuwe leden om zich te verenigen met TAC ’90.

Afgelopen jaren zijn we niet alleen uitgegroeid tot de grootste multiculturele/hindoestaans/surinaamse verenging van Nederland maar ook ons aanbod is groter geworden:
- Dames Volleybal team uitkomend in de 3e klasse van de NEVOBO volleybal bond
- Dames slagbal team
- Samenwerking met Troefcall vereniging Dosti, uitkomend in de landelijke competitie van Troefcall sportbond Nederland


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!