Zondag 2C: TAC’90 voornaamste titelkandidaat na overwinning op HVV

Scheidsrechter

K. van Dijk

Accommodatie

Onbekend

Op een druk bezet sportpark De Verlichting ontving koploper TAC’90 concurrent HVV. De thuisploeg sloeg een belangrijke slag door HVV met een dikke nederlaag huiswaarts te sturen. TAC’90 heeft nu een voorsprong van zes punten op het team van André Wetzel.

Na 45 seconden spelen had TAC’90 de bal al in de touwen liggen. De 18-jarige debutant Jabrane el Youssefi liet de bal met een lob over HVV-doelman Reinier Bijloos in het doel verdwijnen, maar tot verbazing van velen werd het doelpunt afgekeurd op advies van assistent-scheidsrechter Evert Jelgersma. In de twaalfde minuut was het raak aan de andere kant. Tommie Steens zette Juwilstann Babel op het verkeerde been en stelde daarna Nils Burghouwt in staat om met het hoofd te scoren: 0-1. TAC’90 kwam al snel weer op gelijke hoogte. Een voorzet van Mo Achalhi werd door Umit Bektas binnengetikt: 1-1.

Bij een scrimmage in het strafschopgebied van TAC’90 gaf Soeredj Angoelal een duw aan Jaap Donker die neerging. Scheidsrechter Kenneth van Dijk uit Rotterdam wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Joppe van der Bruggen nam de verantwoordelijkheid en scoorde de 1–2. TAC’90 had het zwaar, maar kwam toch weer langszij. Fernando Couvreur schoot van ongeveer 25 meter de 2-2 in de touwen. Twee minuten later was het opnieuw raak voor TAC’90 en wederom was Couvreur de doelpuntenmaker: 3-2.

In het tweede deel van de wedstrijd kwam TAC’90 veel beter uit de verf en liep uit naar een ruime overwinning. HVV-er Ernst Janssen gaf een bal te zacht terug op doelman Bijloos. Jabrane el Youssefi profiteerde en kon Bijloos simpel omspelen en de bal in het lege doel schieten: 4-2. Het verzet van HVV was gebroken. Mo Achalhi schoot in de 78e minuut van een flinke afstand vanaf de rechterkant op het doel. Medespeler en invaller Samuel Taria dacht de bal nog in te koppen, maar kon net niet bij de bal komen, die echter alsnog binnenviel: 5-2. In de blessuretijd kon Jeffrey Ramkisoen een voorzet van Randall Labordus het doel in werken. De arbiter floot daarna meteen af bij een 6-2 stand.