Zondag 2C: Laakkwartier verliest in doelpuntrijk duel van TAC’90

Datum

9 december 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Laakkwartier stelde een elftal op met een gemiddelde leeftijd van twintig jaar tegen koploper TAC’90. De jeugdigen verweerden zich kranig, maar moesten zich met 3-5 gewonnen geven. TAC’90 hield door de overwinning de koppositie in handen.

TAC’90 scoorde uit haar eerste aanval.
In de zesde minuut gaf Mohamed Achalhi een goede pass aan Fernando Couvreur die prima afrondde: 0-1. In de 23e minuut kreeg Laakkwartier een strafschop nadat een vrije trap van Mitchel Stam in de muur met de hand werd beroerd door Andruw Stokkel. Bilal Aydin wist wel raad met de geboden kans en tekende voor de 1-1.
In het restant van de eerste helft waren er over en weer kansen. Het meest gevaarlijk werd TAC’90-speler Randall Labordus. Hij schoot in blessuretijd via aanvoerder Sergio Veugelers tegen de paal.

In het eerste kwartier na rust had Laakkwartier weinig in te brengen. TAC’90 verzuimde te scoren mede door uitstekend keeperswerk van Alessandro Veugelers.
In de zestigste minuut lukte het dan toch. Amirhossein Haji Mazdarani schoot na een aanval over diverse schijven de 1-2 binnen. Acht minuten later leverde een lange bal van Gershwin Martina een doelpunt van Shibi Rojer op: 1-3.

Twintig minuten voor tijd kreeg Laakkwartier een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied van TAC’90. Aanvoerder Sergio Veugelers schoot door de muur van TAC’90 in het doel: 2–3. Na een gemiste kopbal van Laakkwartier-speler Mitchell Stam scoorde TAC’90 uit de tegenaanval. Labordus schoot de formatie van trainer Mario Koswal naar 2-4.

Laakkwartier gaf niet op. Een hard schot van Oktay Colakoglu werd nog gered door doelman Giovanni Spaan. Uit de rebound scoorde Vedat Kapikiran van dicht bij de 3-4. Laakkwartier zette alles op alles om de gelijkmaker te maken. Diep in blessuretijd viel de 3-5. Invaller Robin Bousquet kon een bal van Andruw Stokkel in het lege doel schieten.

bron: Haaglanden Voetbal