Zondag 2C: TAC’90 veel te sterk voor KDO en loopt weer verder uit

Scheidsrechter

O.R. van Hees

Accommodatie

Onbekend

TAC’90 had voor rust het duel met KDO al beslist. In een wervelende eerst helft speelde TAC’90 de tegenstander uit De Kwakel volledig van de mat. In de tweede helft nam TAC’90 gas terug en kwam KDO iets beter in haar spel.

KDO was in 2019 nog ongeslagen. Een zege en drie gelijke spelen gaven de bezoekers hoop op een goed resultaat tegen de sterke formatie van trainer Mario Koswal. TAC’90 boorde die hoop al snel de grond in. Na ongeveer tien minuten spelen opende Randall Labordus de score voor de thuisploeg: 1-0.

TAC’90 speelde de sterren van de hemel en voerde de score al snel verder op. Randall Labordus produceerde ook zijn tweede treffer en daarna waren ook Jin Hojer en Shibi Rojer doeltreffend, waardoor de rust werd bereikt met een 4-0 stand op het bord.

Na rust begon TAC’90 de eerste vijf minuten met tien man op het veld. Labordus scheen nog op het toilet te zitten. Het deerde TAC’90 niet. De Hagenaars namen duidelijk gas terug en dit gaf KDO de kans om iets beter in haar spel te komen. Doelpunten leverde het niet meer op, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

Doordat achtervolger ROAC punten verspeelde bij Teylingen is de voorsprong van TAC’90 op de naaste concurrent uitgegroeid tot dertien punten. ROAC speelde wel twee duels minder.