Zondag 2C: Stompwijk’92 houdt punt over aan duel met TAC’90

Datum

23 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op een regenachtige dag startte Stompwijk’92 voor het eerst in de geschiedenis met een thuiswedstrijd in de zondag tweede klasse. Na de openingsfase waarin TAC’90 veelvuldig balbezit had, kwam Stompwijk’92 beter in de wedstrijd. De eerste grote kans was dan ook voor de gastheren. Nick Ammerlaan wist echter net niet genoeg richting mee te geven aan zijn stift en zag de bal naast het doel van TAC’90 belanden.

TAC’90 had veel de bal en Stompwijk’92 wachtte geduldig en gegroepeerd af op de kansjes die ontstonden. De gastheren komen enkele keren goed weg en hadden de pech dan een doelpunt werd afgekeurd. En dat betekende dat beide ploegen met een 0-0 stand de rust ingingen, waarmee de thuisploeg niet ongelukkig was.

Na rust hetzelfde spelbeeld. TAC’90 veel aan de bal en een sluw Stompwijk’92 dat haar momentjes afwachtte. Een vrije trap voor de thuisploeg valt bij Nick Ammerlaan, die beheerst afrondde. De treffer werd echter op advies van de neutrale assistent-scheidsrechter door de leidsman geannuleerd.
Trainer Erik van Manen na afloop: ,,Twee afgekeurde goals voor Stompwijk’92. Hoeveel moet je er dan maken om te kunnen winnen?” TAC’90 bleef aanzetten en er ontstonden veel kansen voor de bezoekers. Met hangen en wurgen hielden de gastheren stand en het laatste fluitsignaal kwam voor de debutant in de tweede klasse als geroepen. ,,Een collectief verdiend punt en een mooie opsteker naar de komende weken toe”, aldus trainer Erik van Manen van Stompwijk’92.

bron: www. haaglandenvoetbal.nl