Gretig SVC’08 plaatst zich voor volgende ronde

Datum

11 november 2017 16:00

Accommodatie

Onbekend

SVC’08 kende de nodige problemen voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen TAC’90. Door de nodige blessures waren er maar twaalf spelers van de A-selectie beschikbaar. Dit betekende de nodige aanpassingen in het elftal van Corné van Doorn. Maar juist op het moment dat het niet werd verwacht, speelde SVC’08 één van haar betere wedstrijden.

Het was even schrikken voor SVC’08 toen na een minuut spelen Marito Ascencao op rechts zich met een fantastische beweging vrijspeelde en de eerste scoringskans voor TAC’90 voorbereidde.
Direct werd duidelijk dat TAC’90 over een aantal spelers beschikt met geweldige technische kwaliteiten en dat SVC’08 haar borst kon nat maken. Het eerste kwartier leek SVC’08 dan ook een moeilijke middag tegemoet te gaan.

Maar de noodgedwongen aanpassingen bleken de organisatie in het team goed te doen. Met vier verdedigers, een ruit op het middenveld met Jerry Plat in een vrije rol achter de twee “valse spitsen” was voor het team een handvat om naar voetballende oplossingen te zoeken in plaats van de lange bal die de afgelopen weken te snel werd gezocht. TAC’90 bleek een ideale tegenstander, met de offensieve speelstijl geeft het ook de tegenstander veel ruimte om te voetballen.
SVC’08 maakte hier prima gebruik van en kreeg enkele goede kansen waarvan er slechts één werd benut. In de tweeëntwintigste minuut schoot Jeffrey van der Meer in vrije positie van een slordige twintig meter afstand de bal snoeihard langs de verbijsterde keeper Emrullah Akbulut: 1-0. TAC’90 kwam echter al snel langszij via Saad Rahmoune. In de fase die hierop volgde vergat SVC’08 afstand te nemen van TAC’90 en brak de rust dus aan met een gelijke stand.

Al snel in de tweede helft moest Jeffrey van der Meer geblesseerd het veld verlaten. Mike de Niet was zijn vervanger. Hij was het, die in de vijfenvijftigste minuut Fabian Toet in het strafschopgebied bereikte. Toet schoot echter niet zelf, maar legde af op Jerry Plat die er nog beter voorstond en waar hij in de eerste helft voor een leeg doel faalde, schoot hij de bal nu wel binnen: 2-1.

Hoewel het wegvallen van Jeffrey van der Meer het evenwicht binnen de ploeg verstoorde, had SVC’08 de zaken redelijk onder controle, voor zover dat kan tegen een ploeg met veel spelers in huis die met een individuele actie uit het niets kunnen scoren. Er was echter een verdedigingsfout voor nodig om TAC’90 tot scoren te laten komen. Een foutieve pass dwars door het midden van Jack Uzgu werd genadeloos afgestraft: 2-2. De spanning was geheel terug in deze aantrekkelijk bekerwedstrijd en het publiek werd zo nu en dan getrakteerd op mooie aanvallen of individuele acties van beide ploegen. In de zevenentwintigste minuut kwam Thomas Hughes vrij net buiten strafschopgebied; hij aarzelde geen moment en vuurde hard op doel. Doelman Akbulat toucheerde de bal nog wel, maar kon het schot niet keren: 3-2. SVC’08 dus opnieuw op voorsprong, die in de slotfase niet meer uit handen werd gegeven. Een knappe teamprestatie van de ploeg van Corné van Doorn, die dus doorgaat in de beker ten koste van TAC’90.

Bron: Haaglanden Voetbal