Zondag 2C: Ook RKDEO legt TAC’90 over knie

Datum

29 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

TAC’90 verspeelde haar koppositie door een 2-1 nederlaag bij RKDEO. Het was de tweede verliespartij op rij voor de Haagse club. Bij het zegevierende RKDEO speelde Rob van Hagen zijn 250e wedstrijd. In al die duels trof hij 56 keer de roos. Hij werd voor aanvang van het duel gehuldigd.

RKDEO kreeg in de derde minuut van het duel met TAC’90 de eerste kans, maar de bal ging voorlangs. Ook TAC’90 kreeg in de eerste twintig speelminuten een paar mogelijkheden. Saad Rahmoune liet de bal van zijn voet springen, waarna RKDEO-doelman Dennis Hendriks deze kon pakken. Ook stond Hendriks goed in positie bij een voorzet van Rahmoune. Halverwege het eerste bedrijf kwam RKDEO op 1-0. Sander Kuipers kon een hoekschop van Alexis Koutsis binnen koppen.

In de slotfase van de eerste helft kreeg TAC’90 nog een kans op de gelijkmaker. Bij een pass op Rahmoune ging de vlag van de assistent-scheidsrechter van RKDEO omhoog. Scheidsrechter Waleveld wuifde het signaal weg en liet doorspelen. Jari Seffelaar kon de inzet van de achterlijn halen.

In de tweede helft viel de gelijkmaker al snel. Fernando Couvreur krulde de bal vanaf de hoek van de zestienmeter om doelman Hendriks heen. RKDEO zocht weer de aanval. Een inzet van Rob van Hagen werd nog weggewerkt maar na een uur spelen konden de Nootdorpse handen weer de lucht in. Na een combinatie in het strafschopgebied tussen Tommy Simonis en Rob van Hagen kon Tomas Prieto de bal in de touwen schieten: 2-1

TAC’90 probeerde de gelijkmaker nog wel op het bord te krijgen. Een inzet van Saad Rahmoune werd weggewerkt en Allan-Marc Engelhardt zag zijn doelpoging van de lijn gehaald worden door Izzy Rossini. Het bleef echter bij die 2-1 stand.

bron: Haaglandenlanden Voetbal