E. Hollemans

Accommodatie

Onbekend

TAC’90 – DSOV 1-3 (0-1)

Twee van de betere ploegen in de 2e klasse C lieten vanmiddag een zeer aantrekkelijke wedstrijd zien. Niet voor niets heeft het elftal uit Vijfhuizen de leiding in deze klasse. Een compleet team met veel begaafde spelers die elkaar in alle linies goed vonden. De wedstrijd was aantrekkelijk omdat ook TAC’90 een open partij speelde met aanvallend voetbal. Bij DSOV vielen vooral op linkerspits Martijn Nelis, centrale spits Ruben Karelse en aanvoerder Bianco Carolina. Vooral aanvallend over de linkerflank met Martijn Nelis, een speler die zeker hoger op kan spelen, waren de mannen uit Vijfhuizen gevaarlijk. Hij gaf in de 6e minuut de assist waaruit Ruben Karels in buitenspelpositie scoorde.  De uitstekend leidende scheidsrechter Hollemans annuleerde de treffer terecht.  TAC’90 moest via combinaties over de grond spelen gezien de kopsterke achterhoedespelers van DSOV. In de 20e minuut had TAC’90 op voorsprong kunnen komen. Een inzet van Jeffrey Ramkisoen, nadat hij zich schitterend had vrijgespeeld, ging via de lat achter.  Nog geen 4 minuten later was het Martijn Nelis die weer een assist gaf op de opkomende Ruben Karelse, die de aangegeven pass vanuit de lucht langs doelman Giovanni Spaan kopte. Randall Rishendel Labordus scoorde in de 29e minuut. Zijn treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Vijf minuten voor de rust zag Lihan Senturk een vliegend schot naast de paal in het zijnet belanden. De 2e helft startte TAC’90 offensief. Twee kansen werden niet verzilverd en was de beurt aan DSOV. Een schot van aanvoerder Bianco Carolina spatte via de binnenkant van de kruising het veld weer in. Spits Ruben Karelse bedacht zich geen moment toen hij de bal voor zijn voeten kreeg en schoot onhoudbaar de 0-2 binnen. TAC’90 probeerde het spel over te nemen. Een inzet moest zelfs door een verdediger van de doellijn worden gekopt. Vele gevaarlijke aanvallen strandde in het 16 metergebied van DSOV. Met dit offensief kregen de spelers van DSOV nog meer vrije ruimte. Dit werd dan ook uitgebuit. Het was wederom linkerspits Martijn Nelis die via een solo de assist gaf op Abderrahman Ben Salah, die de 0-3 voor zijn rekening nam.  Het strijdvaardige TAC’90 gaf zich niet gewonnen. Het laatste kwartier werd alles nog uit de kast gehaald. Met mooie aanvallen via de vleugels waar Altan-Marc Engelhardt nog vele kunstjes van passeren liet zien. De 31e minuut gaf hij een perfecte assist op de sterk invallende Rafik El Ousrouti, die de doelman omspeelde en de 1-3 aantekende. In de laatste minuten behoedde doelman Giovanni Spaan TAC’90 voor een grotere nederlaag met enige fraaie reddingen. Een verdiende overwinning voor DSOV, echter ook een mooie middag voor het talrijke publiek dat twee teams op het veld hebben gezien die een stuk propaganda voor het voetbal hebben gegeven. Met twee absolute uitblinkers aan beide zijden de nummers 11 t.w. bij TAC’90 Randall Rishendel Labordus en bij DSOV Martijn Nelis.

Trainer Mario Koswal: “Een verdiende overwinning voor een uitstekend spelend DSOV. Zij hebben onze persoonlijke fouten direct afgestraft. Jammer dat de bal die in de eerste helft op de lat belandde niet het doel in ging. Met een 1-0 voorsprong krijg je toch eventueel een hele andere wedstrijd. Wij hebben goed partij gegeven en tot aan de laatste minuut zijn we blijven werken. Een compliment voor het elftal.”