Zondag 2C: TAC’90 laat RKDEO met lege handen achter

Scheidsrechter

N. Mourabit

Accommodatie

Onbekend

Op sportpark De Verlichting kon TAC’90 in het laatste kwartier een 1-2 achterstand ombuigen in een 3-2 overwinning. Tegenstander RKDEO mistte hierdoor de kans om dicht bij de koplopers in de 2e klasse C te blijven.

Alle grote kansen in het eerste half uur van het duel met RKDEO waren voor TAC’90. In de negende minuut kon RKDEO-keeper Dennis Hendriks met de vingertoppen redding brengen na een schot van Marlito Ascencao. Na ook goed ingrijpen bij een schot van Robin Bousquet, moest Hendriks in de negentiende minuut wel vissen. Jeffrey Ramkisoen legde de bal vanaf de achterlijn terug en Rafik el Ousrouti werkte de bal in de touwen: 1-0.

Vlak daarna wilde RKDEO-speler Fahmie Labari de bal terugspelen op zijn keeper. De bal belandde in de voeten van Allan-Marc Gurudev Engelhardt, die breed legde op de vrijstaande El Ousrouti die vervolgens naast schoot. In de 26e minuut verzuimde Ilhan Senturk de 2-0 aan te tekenen. Met nog tien minuten tot aan de rust kwam RKDEO langszij. Fahmie Labari kapte TAC’90-keeper Giovanni Spaan uit en gaf vanaf de achterlijn voor, waarna invaller Chris Nieuwpoort kon intikken: 1-1. Vlak voor rust werd het zelfs 1-2 nadat Rob van Hagen de bal uit een vrije trap over de muur het doel in krulde.

Na rust kreeg RKDEO opnieuw een kans, maar de inzet van Twan Greeve werd door doelman Spaans gestopt. TAC’90 kreeg nog wat kleine mogelijkheden, maar pas in de 78e minuut viel de 2-2. Jeffrey Ramkisoen stond randje buitenspel. Scheidsrechter Mourabit negeerde het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter van RKDEO en Ramkisoen kon de 2-2 intikken.

Niet veel later ontving Jari Seffelaar zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken. Een minuut later viel de 3-2 al. Een steekpass door het midden werd door Jeffrey Ramkisoen goed afgerond en hij bezorgde TAC’90 een broodnodige overwinning. Een tegenvaller voor RKDEO, te meer daar DSOV ook punten verspeelde. Voor de Nootdorpers zaak om volgend weekend de draad weer op te pakken om in de race te blijven voor de titel.

bron: Haaglanden Voetbal