Scheidsrechter

P. Gossen

Accommodatie

Onbekend

TAC’90 heeft vanmiddag duidelijk laten zien wie kandidaat is voor de titel in 2C. Met goed individueel voetbal werd Alphen van de mat gespeeld en met 8-4 verslagen. Als TAC’90 zorgvuldiger met de kansen was omgegaan, dan had de score met dubbele cijfers kunnen eindigen. Alphen begon wel met het gemis van een aantal basisspelers in de verdediging.

Nadat TAC’90 op een vervelende manier in het vorige seizoen vanuit de eerste klas moest degraderen, hebben ze nu laten zien dat ze voor Alphen zeker een maatje te groot waren. Met snelle counters en goed individueel voetbal stond het na 13 minuten al 2-0.

Voor de 1-0 was Allan Engelhardt verantwoordelijk. Deze speler kon volkomen vrijstaand de hoek uitkiezen waarbij de jonge talentvolle keeper Rick de Vries volkomen kansloos was. Randall Labordus nam de tweede treffer voor zijn rekening. Hij ontving een fantastische pass en nam de bal in 1 keer op de slof en de bal ging over de in eerste instantie uitlopende doelman. Deze twijfelde of hij zou ingrijpen of teruglopen naar het doel.

In de 30e minuut was het weer Allan Engelhardt die de hele verdediging op snelheid eruit liep en vervolgens de bal steenhard in de kruising schoot. Vanaf dat moment leek het een monsterscore te worden maar Alphen hield stand tot aan de rust. Alleen twee corners gaf Alphen nog wat hoop. TAC’90 bleef counteren en op een voorzet van Randal Labordus kopte verdediger Mohammed Yagoubi de bal bijna in eigen doel.

Trainer Mario Koswal wisselde Randall Labordus op slag van rust nog wel voor Saad Rahmoune. Randall had voor de wedstrijd al last van een blessure en werd voor de zekerheid en op basis van de voorsprong gespaard.

De verwachting was dat TAC’90 verder zou uitlopen maar het was Alphen die met twee wissels een ander beeld liet dan in vergelijking met de eerste helft. In de eerste minuut van de tweede helft was het al raak. Ali Sina Mohagheh scoorde heel verrassend en Alphen kreeg hoop op aansluiting. Maar dat werd al snel teniet gedaan, want ook TAC’90 sloeg direct toe. Rafik El Ousrouti scoorde in de 49e minuut op aangeven van Allan Engelhardt 4-1. Het kruid was bij Alphen nog niet verschoten en het team was ook niet aangeslagen, want met goed spel wisten zij drie minuten later de 4-2 op het scorebord te zetten. Doelpuntenmaker was invaller Yassine Barraki.

Het had zelfs direct hierna 5-2 kunnen worden als Allan Engelhardt op een voorzet van invaller Saad Rahmoune niet grandioos voor een leeg doel miste. Het was uitstel van executie want een minuut later maakte Umit Bektas na een doorkopbal toch 5-2.  Onvoorstelbaar binnen 11 minuten vier doelpunten. Alphen wisselde hierna en bracht Ahmed Fermane in het veld voor Mounier el Bouny.

Maar ondanks het feit dat Alpen in de tweede helft een veel beter beeld liet zien was toch weer TAC’90 die 6-2 scoorde. Het was het tweede doelpunt van Rafik el Ousrouti. Na dit doelpunt kreeg hij een publiekswissel en Ilhan Senturk kwam voor hem in het veld.

Op basis van deze voorsprong ging TAC’90 toch wat achteruit lopen en gaf daardoor Alphen de gelegenheid om de stand op 6-3 te brengen. Een schot uit stand van de goed spelende Jan de Lange op de rand van het strafschopgebied was onhoudbaar voor Varsham Jagbandhan.

Met nog 9 minuten te spelen wist TAC’90 nog twee keer te scoren. Het was Umit Bektas die een lob over de keeper tegen de paal zag belanden maar uiteindelijk toch door invaller Saad Rahmoune werd ingekopt. Voor de 8-3 score was weer Saad Rahmoune verantwoordelijk.

Compliment voor de wijze waarop Alphen bleef spelen, hetgeen zelfs nog werd beloond met een schitterend tweede doelpunt van Jan de Lange.

Tot slot verzuimde invaller Ilhan Senturk om de stand op 9-4 te brengen, maar zoals eerder gezegd, de overwinning was verdiend  en had ook net zo makkelijk 12 of 13-4 kunnen zijn.

Niet onvermeld mag blijven dat de wedstrijd goed werd geleid door Peter Gossen en de gele kaarten op zak kon houden. Compliment aan beide teams.

bron: Haagse amateur voetbal