Zondag 2C: Laakkwartier en TAC’90 vermaken publiek

Datum

2 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het in 2C op de tiende plaats staande TAC’90, met tweeëntwintig punten uit zeventien wedstrijden, had een week eerder de punten aan GDA moeten afstaan. Door die nederlaag moesten de bewoners van sportpak ‘De Verlichting’ toch gaan uitkijken om niet in de gevarenzone te geraken. De enige overwinning in het jaar 2018 werd op 18 maart op RKDEO behaald.

Laakkwartier zetelde voor aanvang van het treffen met TAC’90 aan de Jan van Beersstraat op een elfde stek met drie punten minder dan de tegenstrever. De ploeg van trainer Jan Linkerhof moest het doen zonder vier geschorste spelers en stelde in de basisopstelling twee spelers uit JO 19 op. De gemiddelde leeftijd bedroeg hierdoor slechts 19,3 jaar, wat ook meteen het jongste team uitkomende in deze afdeling betekende. Trainer Mario Koswal had twee wijzigingen in zijn basisopstelling aangebracht.

Twee technisch vaardige teams streden met aanvallend voetbal om de overwinning. Laakkwartier begon ongelukkig aan de wedstrijd. Een overtreding van Justin van Alphen in de zestien op Ilhan Senturk werd door scheidsrechter Van der Kraan resoluut met een elfmetertrap bestraft. Randall Labordus (volgend seizoen uitkomend voor Westlandia zondag) verzilverde na twee minuten spelen de toegewezen strafschop: 0-1. Van deze tegenslag herstelden de rood-zwart geblokten zich uitstekend en veroverden zelfs een optisch overwicht op de bezoekers.

Een vrije trap van Galid Belmakran (Laakkwartier) voorlangs het doel van keeper Giovanni werd door afwezigheid van een medespeler niet afgerond. Na een half uur in het eerste bedrijf was het wederom Galid Belmakran die mocht aanleggen. Nu had hij meer succes. Deze vrije trap werd met een enorme uithaal rechts in de bovenhoek van het doel geplaatst. Goalie Spaan was kansloos: 1-1. Vijf minuten later kegelde Nabil Laari het speeltuig tegen de voeten van de bezoekende keeper, waardoor de mogelijkheid om op voorsprong te komen, te niet werd gedaan. Regelmatig wisselden de snelle Ilhan Senturk met Randell Labordus van TAC’90 van positie, maar zette hiermede de verdediging van Laakkwartier niet op een dwaalspoor.

Na de doelwisseling trof invaller Allan Engelhardt na een hoekschop de lat boven doelman Alessandro Veugelers (Laakkwartier). Uit een hoekschop van Rendall Labordus tekende Allan Engelhardt na een uur spelen de 1-2 voor TAC’90 aan. Een beetje zuur voor Laakkwartier omdat Engelhardt afkomstig is van de thuisploeg en door scheidsrechter Van der Kraan werd gespaard voor een tweede gele kaart. Tevens kreeg de leidsman buiten de lijnen de nodige kritiek op de manier van zijn optreden. De thuisploeg toonde veerkracht. Vedat Kapikiran zette Laakkwartier weer naast TAC’90: 2-2. Met nog zeven minuten op de klok paste trainer Mario Koswal van TAC’90 een gouden wissel toe. Christiaan Offerman mocht de plaats innemen van Ilhan Senturk. Eén minuut later besliste diezelfde Offermans de wedstrijd in het voordeel van TAC’90: 2-3.

Het komende weekend brengt TAC’90 een bezoek aan VUC en speelt Laakkwartier op zaterdag 7 april in een uitwedstrijd tegen RKDEO.

bron: Haaglanden Voetbal