1 oktober 2017: TAC’90 ZO1 niet ongelukkig, strafschop doet VUC das om

Scheidsrechter

F. Meeuwenoord

Accommodatie

Onbekend

VUC controleerde de wedstrijd, maar thuisploeg TAC’90 trok – niet zonder geluk – alsnog aan het langste eind in deze slordige derby. Na een ruststand van 0-0, gaf het scorebord na ruim negentig minuten een 1-0 eindstand aan.

VUC creëerde het eerste kwartier een aantal kansjes via Buwalda, Jergo Leijdekkers en Dennis van der Poel en legde de zwaktes van TAC’90 goed bloot. Toch kreeg, na een half uur spelen, TAC’90 de grootste kans via Alan Engelhart. Via een steekbal van Jeffrey Ramkisoen kwam hij oog-in-oog te staan met VUC-doelman Steven Verstraten, maar zijn inzet verdween in het zijnet. Direct na dit eerste wapenfeit dacht de VUC-aanhang te kunnen juichen, maar na de kopbal van Devin Rodenburg kwam de bal via de lat weer terug in het veld. VUC drong aan, maar de gastheren bleven gevaarlijk via de behendige, snelle en veel pratende aanvallers. Er werd echter niet gescoord voor rust, zodat beide teams met 0-0 aan de thee konden.

Slordig

Na rust eenzelfde beeld van twee ploegen die wilden voetballen, maar slordig omgingen met de mogelijkheden rond en binnen het strafschopgebied. Vlak na rust was VUC twee keer dichtbij een treffer, maar vlak voor het vijandelijke doel werd hoog over geschoten. Niet veel later werd een treffer van TAC’90 wegens buitenspel geannuleerd. De wedstrijd leek op een doelpuntloze 0-0 af te stevenen, maar vlak voor tijd zag scheidsrechter Meeuwenoord een handsbal tijdens een sliding op de bal. Veel ongeloof aan de zijde van VUC, omdat even daarvoor aan de andere kant een soortgelijke handsbal niet werd bestraft. Rafik El Ousrouti (foto) kon eindelijk zijn voeten laten spreken en schoot de penalty langs doelman Verstraten: 1-0.

Strak

VUC probeerde met man en macht nog een doelpunt te forceren, maar het vizier stond tot twee keer toe niet goed bij Richard Versteden en Dominique Aries. Zij schoten de bal van dichtbij over het doel van TAC’90-goalie Giovanni Spaan. Scheidsrechter Frank Meeuwenoord floot een prima wedstrijd en leidde de derby strak. Voor de spelers en begeleiding van VUC was het zuur om op deze wijze, via een strafschop, niets over te houden aan de wedstrijd. Bij TAC’90 maalde – logisch – niemand erom hoe het doelpunt tot stond was gekomen. Ook een strafschop telt en leverde in dit geval zelfde de winst op.

bron: Haaglanden Voetbal