Zondag 2C: TAC’90 blijft goed overeind in duel met sterk Pancratius

Scheidsrechter

G.H. van Sprang

Accommodatie

Onbekend

TAC’90 startte zonder basisspelers Rafik el Osrouti, Saad Rahmoune en Zakaria El Hadioui. Een sterk spelend Pancratius zette druk op de Haagse club. TAC’90 hield stand en benutte de kansen. Door de 3-1 zege klom TAC’90 naar de derde plaats.

Pancratius had het beste van het spel in de openingsfase. TAC’90 had het moeilijk en doelman Giovanni Spaan moest een aantal keren handelend optreden onder andere bij een inzet van Earvin Cofried. Pas na een half uur spelen kreeg TAC’90 haar eerste echte kans. Jeffrey Ramkisoen kon doelman Stijn Morsch niet verrassen.

Pancratius drukte met goed combinatievoetbal TAC’90 naar achteren. In de 36e minuut werkte Richie van Hameren de bal op de paal. Vanaf de veertigste minuut kroop TAC’90 uit haar schulp. Aanvallers Ilian Senturk en Jeffrey Ramkinsoen braken door, maar werden hard aangepakt door Earvin Cofried. Bij de derde goede aanval werd Senturk onrechtmatig gestopt en kreeg TAC’90 een strafschop. Jeffrey Ramkisoen wist daar wel raad mee en schoot vlak voor rust de 1-0 binnen.

Na rust viel al snel de 2-0. Een pass van Kailash Nandkoemarsing werd door Allan Engelhardt langs Stijn Morsch geschoten. De vreugde was van korte duur. Drie minuten later schoot Bas Pel de aansluitingstreffer binnen. Niet veel later maakte Pancratius-middenvelder Chester Stewart op het middenveld een zware overtreding op Kailash Nandkoemarsing. Arbiter Gerrit van Sprang toonde Stewart zijn tweede gele kaart.

Allan Engelhardt zag daarna een doelpunt afgekeurd worden op aangeven van de assistent-scheidsrechter van Pancratius vanwege buitenspel. De Badhoevedorpers hadden het beste van het spel ondanks dat zij met een man minder speelden. De batterij raakte wel op en in de laatste tien minuten hadden de mannen van Mario Koswal de overhand. Maar liefs acht kansen kreeg TAC’90 waaronder opnieuw een afgekeurd doelpunt van Engelhardt. In de blessuretijd gooide Engelhardt het duel definitief op slot toen hij de 3-1 op het bord bracht.