Zondag 2C: GDA maakt eind aan ongeslagen status TAC’90

Datum

22 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Aan de ongeslagen status van TAC’90 is tegen GDA op sportpark Madestein een einde gekomen. Na een ruststand van 1-0 zegevierde de thuisploeg met 3-0 over de ploeg van trainer Mario Koswal. De aanhang van de roodhemden hadden wel gehoopt, maar niet verwacht dat de koploper uit 2C de punten in Loosduinen zou gaan inleveren. Gesterkt door de overwinning een week eerder op Foreholte werd door GDA met open vizier de tegenstander bestreden.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen om de opa van Rayvano van Alphen (GDA) – die deze week is overleden – te herdenken. In het eerste bedrijf waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Een klein kwartier nadat scheidsrechter Ferreira het beginsignaal had gegeven werd de score door Rayvano van Alphen op aangeven van Nabil Benali opengebroken. Van Alphen droeg met het tonen van een foto op zijn T-shirt het doelpunt op aan zijn opa.

Met twee aanvallende ploegen werd de strijd in een hoog tempo voortgezet. Mochten de bewoners van sportpark ‘De Verlichting’ meer technische bagage met zich meedragen, de gastheren waren in effectief opzicht de betere van hun tegenspelers. Halverwege deel één van het treffen werd een doelpoging van Randall Labordus door de verdediging van GDA geblokt. Met nog vijf minuten te gaan dachten de bezoekers naast GDA te komen door een doelpunt van Umit Bektas. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter werd het doelpunt terecht wegens buitenspel geannuleerd. In de laatste minuut van de eerste helft moest Bas van Zee al zijn kwaliteiten tonen om een harde inzet van TAC’90 te keren. In de rebound schoot Rafik El Ousrouti een halve meter naast het GDA-doel.

Na de doelwisseling moest al snel de assistent van de scheidsrechter aan GDA-kant, naar aanleiding van het geven van commentaar, zijn vlag overhandigen aan een reservespeler. Even later stond de paal in de weg na een inzet van Mohamed Achalhi om ruimer afstand te nemen van TAC’90. Na een overtreding van Gökhan Sensoy op een aanvaller van de bezoekers, schoot Kailash van TAC’90 de vrije trap op een meter naast het doel van Bas van Zee. Het geluk voor de formatie van trainer Mario Koswal was niet aanwezig. Een inzet belandde tegen het aluminium van het heiligdom van de thuisploeg.

Toen na drieënzeventig minuten Mike van Toor de 2-0 aantekende was de wedstrijd gespeeld. TAC’90 geloofde niet meer in een goed resultaat en GDA versterkte door de 2-0 het zelfvertrouwen. Met nog zeven minuten op de klok tekende Mohamed Achalhi met een krul uit een onmogelijke hoek het mooiste doelpunt van de wedstrijd aan: 3-0. Door het gelijke spel van VUC tegen DSOV blijft TAC’90 koploper en gaat het volgende week op bezoek bij RKDEO. De ploeg van trainer Abdullah Sari gaat een visite afsteken bij het Koninklijke HVV, dat haar draai nog niet gevonden heeft.

Bron: Haaglanden Voetbal