Zondag 2C: GDA wint geflatteerd van TAC’90

Scheidsrechter

A. P. Westenbroek

Accommodatie

Onbekend

Aan de Roemer Visscherstraat stonden twee teams aan de start die beide wilden winnen. Zowel TAC’90 als GDA hadden geen directe zorgen voor degradatie of promotie, waardoor er zonder druk een fijne wedstrijd gespeeld kon worden. Dankzij keeper Bas van Zee van GDA werd in de eerste helft de schade voor de bezoekers beperkt tot 1-0. Onder leiding van de weer voortreffelijke fluitende scheidsrechter Westenbroek werd het treffen afgesloten in een geflatteerde 1-3 overwinning voor de Loosduinse ploeg.

Na vier minuten spelen testte Rafik El Ousrouti doelman Bas van Zee van GDA op zijn kwaliteiten. De gastheren troffen het niet dat Van Zee in een bloedvorm verkeerde, die hij ook in het latere verloop van het duel behield. Na een overtreding van Mohammed Yilmaz op Allan Marc Engelhardt van TAC’90 in de zestien werd door de scheidsrechter van dienst resoluut naar de elfmeterstip gewezen. Jeffrey Ramkisoen plaatste zich achter de bal en ook nu weer stond de keeper Van Zee in de weg en hield TAC’90 van scoren af.

Halverwege het eerste bedrijf haalde Ilhan Senturk enorm hard uit waarbij de sluitpost van de Madestein-bewoners geblesseerd raakte. Dankzij verzorger Arnold Brehler kon Van Zee de wedstrijd voortzetten. De formatie van trainer Mario Koswal bleef domineren. Schoten van Fernando Couvreur en Jeffrey Ramkisoen troffen geen doel. Na ruim een halfuur werd het harde werken van de thuisploeg beloond. Uit een assist van Ilhan Senturk werd de bal door Rafik El Ousrouti tegen de touwen geschoten: 1-0. Daar good-old Wesley van Maren en Dennis Boateng de gelederen in de defensie van GDA gesloten hielden werd de eerste helft met deze 1-0 afgesloten.

Kort na de doelwisseling kwam de ploeg van trainer Abdullah Sari al snel naast die van TAC’90 te staan. Een voorzet van Nabil Benali op Max Kouwenhoven betekende de 1-1. De mannen van de Madesteinweg bleken beter met de kansen om te kunnen gaan. Met nog een kwartier te gaan was het Mike van Toor die hard uithaalde waarbij het speeltuig via de binnenkant van de paal achter keeper Giovanni Spaan het veld weer in kaatste. Mohamed Achalhi was attent en rondde beheerst af: 1-2.

Aan de andere kant kreeg TAC’90 nog wel een aantal mogelijkheden om in de stand verandering te brengen, die echter niet benut werden. Anderzijds stond daar Van Zee tussen de palen die de mannen van sportpark ‘De Verlichting’ geen doelpunten toestond. In de slotminuut liet invaller Sammy Koopman de 1-3 op het wedstrijdformulier zetten.

GDA ontvangt eerste paasdag rode lantaarndrager Alphen en gaat TAC’90 op bezoek bij Laakkwartier.

bron: Haaglanden Voetbal