Zondag 2C: TAC’90 herpakt zich met overwinning op Laakkwartier

Datum

19 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na drie competitienederlagen proefde TAC’90 eindelijk weer het zoet van een overwinning. Laakkwartier, dat de punten ook hard nodig heeft, kreeg een 3-1 nederlaag te incasseren. Alle doelpunten werden in de tweede helft gescoord.

Nadat beide teams elkaar in de openingsfase hadden afgetast, kreeg het jonge Laakkwartier de eerste kansen. Inzetten van Nabil Laari en Oktay Colakoglu bleven zonder resultaat. Halverwege de eerste helft stopte de Laakkwartier-doelman een inzet van Allan Engelhard. Niet lang daarna belandde een voorzet van Saad Rahmoune via een stuit ongelukkig op de handen van Jeffrey Ramkisoen, die vervolgens wist te scoren. Scheidsrechter Yunes El-Hajouti keurde het doelpunt af.

Na 35 minuten spelen werd TAC’90-speler Randall Labordus neergehaald. Een gele kaart was op zijn plaats geweest, maar het bleef bij een vrije trap die verder niets opleverde. Vijf minuten later werd Rahmoune bij een soloactie zwaar gehinderd en werd tussen twee verdedigers neergelegd. De arbiter toonde Rahmoune de gele kaart, maar trok deze in na protesten van TAC’90-zijde. Vlak voor rust maakte één van de verdedigers van TAC’90 een overtreding waar eigenlijk een rode kaart voor gegeven had moeten worden. Nu bleef het bij een gele prent.

In de tweede helft werd er veel balverlies geleden, maar kregen beide teams ook de nodige kansen. In de 66e minuut brak Randall Labordus aan de linkerkant door en gaf op de achterlijn terug aan de opkomende Zakaria El Hadioui, die vanaf zo’n vijfentwintig meter zeer hard raak schoot: 1-0. In de 71e minuut viel de 2-0. Prashant Nandkoemarsing legde terug op Umit Bektas, die ook van afstand de 2-0 aantekende. Zakaria El Hadioui besliste met een gericht schot vanaf de rechterkant het duel: 3-0. In de slotfase kon Laakkwartier de eer redden. Zakaria El Hadioui wilde zijn gezicht beschermen en kreeg de bal tegen zijn armen aan. De strafschop werd door Oktay Colakoglu hard ingeschoten: 3-1.