Zondag 2C: Koploper TAC’90 maakt geen fout en zet HVV eenvoudig opzij

Datum

8 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het is HVV (4 punten uit 2 wedstrijden), de gedeelde nummer twee op de ranglijst in 2C zondag in een heuse Haagse derby niet gelukt thuis op De Diepput aan te haken bij koploper TAC’90 (6 uit 2). De koploper logenstrafte berichten in de media dat HVV de pijnpunten en zwaktes van TAC’90 in en op het territorium van de Kroonleeuwen bloot zou leggen en vertrok met een 0–3 overwinning.

Meteen na aanvang van de heel goed leidende scheidsrechter Meindert Voogt uit Hellevoetsluis gaven de bezoekers hun koppositie in de tweede klasse C glans. Met goed en gedurfd voetbal, vaak gepaard gaande met aardige hoogstandjes, liet de ploeg van trainer Mario Koswal zien na drie speelronden aardig op weg te zijn naar het verwezenlijken van de TAC’90-doelstelling, namelijk kampioen worden en promoveren naar de eerste klasse.

De ploeg van HVV-trainer Edmund Vriesde kon geen vuist maken en moest lijdzaam toezien hoe TAC’90 HVV op de pijnbank legde. Een knal van TAC’90 middenvelder Allan Engelhardt tegen de linkeras net binnen de zestienmeterlijn aan het begin van de wedstrijd, goed gepareerd door HVV-doelman Daniël Voskamp en een poging van Rafik El Ousrouti waren al een waarschuwingingen voor de dadendrang van TAC’90. Niet lang na dit moment kapte El Ousrouti – samen met Randall Labordus de gevaarlijkste mannen in de gelederen van TAC’90 – zijn directe tegenstander uit en de 0–1 was een feit. Aan dit doelpunt ging wel slordig uitverdedigen bij HVV vooraf.

Verdubbeling

Ook bij de verdubbeling van de marge, luttele minuten hierna, mochten de keeper en verdediging van HVV zich aanrekenen. Randall Labordus maakte knap gebruik van het knullig verdedigen en joeg de 0–2 tegen de touwen. TAC’90 bleek oppermachtig. HVV had verdedigend behoorlijk moeite en geen antwoord op de steeds van positie wisselende vleugelaanvallers en spitsen bij TAC’90. In aanvallend opzicht wilde het bij HVV op de heel moeilijk te bespelen drassige grasmat niet lukken en kon het geen potten breken.

Randall Labordus had voor de in groten getale aanwezige TAC’90-aanhang de 0–3 in petto, maar die werd, op aangeven van de clubassistent langs de lijn, ten onrechte afgevlagd vanwege vermeend buitenspel. Het enige dat de bezoekers verweten kon worden was, dat zij niet doordrukten en de gecreëerde mogelijkheden niet in doelpunten wisten om te zetten. Het was tekenend voor HVV dat pas kort voor het ingaan van de rust het voor het eerst een mogelijkheid kreeg, maar TAC’90-verdediger Adem Dogan verhinderde de doelpoging van Joppe van der Bruggen door in de baan van het schot te gaan staan.

Aan het begin van het tweede bedrijf probeerde HVV uit een ander vaatje te tappen. Er was iets meer drang naar voren merkbaar. Ook kwamen de frontliners in tegenstelling tot de eerste helft vaker in het TAC’90-strafschopgebied. Joppe van der Bruggen had de mogelijkheid een aansluitende treffer te maken, maar mikte alleen tegenover TAC’90-doelman Giovanni Spaan over de lat. Omdat ook de ploeg van trainer Mario Koswal goed bleef voetballen werd de tweede helft aantrekkelijker. Jesper Fennema vond met een uithaal nog doelman Spaan op zijn weg. Jeffrey Ramkisoen verzorgde de inleiding voor een ‘bijna treffer’ voor TAC’90. Goed opkomend door het centrum lanceerde hij Randall Labordus aan de rechterkant. De voorzet van Labordus werd echter niet goed op waarde geschat door Rafik El Ousrouti, die geheel vrijstaand voor het doel naast kopte. Toch zou El Ousrouti hierna wederom zijn waarde voor TAC’90 laten zien. Aan de linkerkant liet hij iedereen zijn hielen zien, dolde met alles dat op zijn weg kwam het doelgebied binnen en schoof in de verre hoek binnen en bepaalde de eindstand op 0–3.