Datum

20 augustus 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op Nieuw Hanenburg was het een wereld van verschil in de oefenwedstrijd tussen Derde Divisionist Quick en zondag tweedeklasser TAC’90. Waar voor de Haantjes woensdag een financieel belangrijke wedstrijd tegen Ter Leede op het programma staat en volgende week zondag al de competitie begint, is het voor TAC’90 slechts het begin van de voorbereiding en begint haar competitie pas op 23 september.

Het verschil in niveau en conditie was duidelijk waarneembaar deze middag, op het schitterende en uitstekende vernieuwde kunstgrasveld van Quick. Vanaf het begin namen de Haantjes conform de verwachting het initiatief. Het leidde ook al tot een snel doelpunt, want na vier minuten spelen kon het scorebord de 1-0 aangeven. Nabil Hadui schudde zijn opponent van zich af en gaf een perfecte voorzet, die door Roderick Meinema afgerond kon worden: 1-0. Hierna zette de thuisploeg door en kreeg het middels Virgil Tjin-Asjoe nog een goede kans, maar hij zag zijn schot nog net gekraakt worden. Ook een schot van Can Memisoglu ontbeerde kracht en was een prooi voor doelman Gio Spaan, die overigens nog in de jeugd van Quick actief was.

Langzamerhand begonnen de gasten wat van zich af te bijten en hadden vooral voorin enkele handige en snelle spelers. Met name Ilhan Senturk en Fernando Couveur bleken handenbinders te zijn voor de Quick-defensie, maar in eerste instantie bleef het bij speldenprikjes. Toch werd TAC’90 doeltreffend na bijna twintig minuten spelen. Slap verdedigen van Quick leidde de goed uitgespeelde treffer in. Uiteindelijk kreeg Fernando Couveur de bal op een presenteerblaadje en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1.

Hierna golfde de wedstrijd op en neer, waarbij Quick weliswaar het overwicht had, maar toch moeilijk tot uitgespeelde kansen kwam. Saad Rahmoune was namens de gasten nog gevaarlijk, maar kon geen doel treffen met zijn actie. Nabil Hadui was met een schot uit de tweede lijn nog dichtbij, maar doelpunten vielen voor de rust niet meer zo leek het. Toch zou Quick onverwacht nog op voorsprong komen voor de thee, want een op het oog houdbaar schot van Nabil Hadui glipte door de handschoenen van doelman Spaan en zo konden de Haantjes toch met een voorsprong de thee nuttigen. Ook al speelden de mannen van Paul van der Zwaan niet met de sterkste opstelling, zal het toch gedonderd hebben in de kleedkamer van Quick. Het tempo moest omhoog en het rendement idem.

Het leek niet aan dovemansoren gericht, want binnen enkele minuten was het na rust weer raak. Na een vlotte aanval werd de meegelopen verdediger Philip Kouwenhoven bereikt, die alleen voor doelman Spaan niet faalde en de bal feilloos tegen de touwen joeg voor de 3-1 voorsprong, terwijl de thuisploeg op dat moment met een man minder speelde door een blessure van Kenan Schenkeveld. Quick had de gasten inmiddels bij de strot en de ingevallen Rachid Bouyaouzan liet meteen zijn voeten spreken, maar zag zijn inzet net geblokt worden. Het bleek slechts uitstel, want binnen het uur spelen werd de daadkracht van de Haantjes weer in een doelpunt uitgedrukt. Marc Boshoff speelde zich goed vrij en krulde de bal heerlijk in de verre kruising binnen voor de 4-1.

Hierna was het verzet van de gasten gebroken en werden de Haantjes slordiger in balbezit. Kansen waren er wel voor de thuisploeg, maar de afronding was te slap. Een kopbal van de ingevallen Frank van der Heiden ontbeerde kracht en even later stond dezelfde Van der Heiden buitenspel toen hij een rebound van een kopbal binnenschoot. Zo kabbelde de wedstrijd voort, waarbij Quick verder was dan de gasten, maar het verzuimde uit te drukken in een hogere score. Toch zouden de Haantjes nog tweemaal doel treffen in de laatste vijf minuten. Eerst promoveerde Roderick Meinema op scherpe wijze een voorzet van Nabil Hadui tot de 5-1. Enkele minuten later maakte hij ook de 6-1, door scherp te zijn in de rebound, nadat doelman Spaan de bal kon weren.

Al met al was Quick een maat te groot op dit moment voor TAC’90, maar was de dominantie niet dusdanig dat met een gerust hart uitgekeken zal worden naar komende woensdag. Dan komt Ter Leede op bezoek op Nieuw Hanenburg en zal gestreden worden wie van deze twee ploegen door zal dringen tot het lucratieve hoofdtoernooi van de KNVB beker betaald voetbal. Volgende week zondag begint de competitie al voor de Haantjes, waarin het zal debuteren in de Derde Divisie tegen het eveneens gepromoveerde De Meern. Twee belangrijke wedstrijden voor Quick dus, terwijl TAC ’90 nog rustig kan toewerken naar de bekerwedstrijden en de competitie nog ver weg is.