Roemer Visscherstraat 108
2533VG
'S-GRAVENHAGE
tel. 070 3803867

Met een overwinning op FC Boshuizen deed TAC’90 goede zaken in de strijd om de derde positie. Door het gelijke spel van koploper Nemelaer heeft de Haagse ploeg zelfs nog een kleine kans op de eerste plaats, maar het gat bedraagt vijf punten met Nemelaer en Kruisland.

Na een aftastende beginfase kreeg TAC’90 wat meer de overhand en kwam halverwege de eerste helft op 1-0. Rensy Barradas deed op eigen helft net of hij de bal zou terug spelen op de keeper. Hij draaide ineens naar voren en vond Randall Labordus ver op de helft van de tegenstander. Labordus draaide en speelde de bal door op Jesus Penate, die terugspeelde, waarna Labordus alleen voor de keeper kwam en met een sleepbeweging wist te scoren: 1-0. Jesus Penate kreeg daarna ook nog kans om te scoren, maar een voet van een speler van FC Boshuizen voorkwam dit.

In de dertigste minuut pikte FC Boshuizen een inworp van TAC’90 op. De bal werd diep gespeeld op Abdelhak Bojaada die vanaf de hoek van de zestienmeter onverwachts schuin op doel schoot en de bal schitterend in de verre winkelhaak deponeerde. FC Boshuizen had daarna meer balbezit, maar kreeg niet echt kansen. Met deze 1-1 op het bord werd de rust bereikt.

In de tweede helft had FC Boshuizen meer balbezit en kreeg wat vrije trappen die slecht werden ingeschoten. TAC’90 kreeg nog een goede kans via Jahir Valerius, maar hij twijfelde alleen voor de keeper. In de 79e minuut werd een door TAC’90 diep gespeelde bal door FC Boshuizen-speler Hagens in de voeten van de ingevallen Mo el Osrouti gekopt. Na een één-tweetje met Jabrane el Youssefi schoot El Osrouti de bal diagonaal binnen: 2-1. In de laatste fase probeerde FC Boshuizen nog een gelijkspel te forceren, maar een vrije trap en twee corners leverden geen doelpunt op.

Bron: Haaglandenvoetbal.nl